De voordelen van een kledingbak voor duurzame kled
kledingbak

Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?



Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?

In Nederland zijn er verschillende opties om je oude kleding af te geven. Zo kun je terecht bij kledingcontainers van organisaties zoals het Leger des Heils, Sympany en KICI. Daarnaast kun je vaak ook terecht bij kringloopwinkels en tweedehandswinkels die jouw oude kleding graag een tweede leven geven.

Wat gebeurt er met mijn oude kleding?

De ingezamelde kleding wordt vaak gesorteerd en vervolgens verkocht in tweedehandswinkels of geëxporteerd naar andere landen. Soms wordt de kleding ook gerecycled tot nieuwe producten. Op deze manier draag je niet alleen bij aan een duurzamere samenleving, maar help je ook mensen in nood en zorg je voor minder textielafval.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen kledingstukken en textiel worden gedeponeerd. Dit omvat onder andere kleding, schoenen, accessoires, beddengoed en handdoeken.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om afval, schoenen met gaten, natte kleding, tapijten of vieze textiel in een kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen het recyclageproces verstoren en dienen op de juiste manier te worden afgevoerd.

Wat mag er niet in de kledingcontainer

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

In kledingcontainers is het ten strengste verboden om natte of vervuilde kledingstukken te deponeren. Deze kunnen namelijk schimmel veroorzaken en de rest van de kleding in de container aantasten.

Andere verboden items

Daarnaast mogen ook schoenen, tassen, accessoires en huishoudtextiel niet in de kledingcontainer worden gedeponeerd. Deze items kunnen beter worden ingeleverd bij specifieke inzamelpunten voor hergebruik of recycling.



Meer info: textiel recyclen

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken zoals broeken, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen gedeponeerd worden.

Verboden items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

Het is niet toegestaan om kapotte of vervuilde kleding, beddengoed, speelgoed, elektronica of andere non-textiel items in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren.

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren